De kwekerij

Het ontstaan van de kwekerij

Wij zijn vanuit de hobby thuis begonnen met kweken. In onze keuken hadden wij een grote stelling staan. In de stelling zaten al onze kweekgroepen en alle jonge L-nummers. Al snel werd de stelling te klein en kwamen er op steeds meer plaatsen aquaria bij. Omdat dit onder andere niet fijn werkte hebben wij de beslissing genomen om op zoek te gaan naar 1 centrale plek. Een plek waar we onze hobby verder en beter konden uitoefenen en ook konden uitbreiden.
Zodoende zijn we uiteindelijk in het pandje, waar we nu zitten, terecht gekomen. Voor ons was dit de ideale oplossing aangezien we van alles voorzien zijn, een keuken, wc, etc., en omdat het pandje uit verschillende ruimtes bestaat. Wij hebben nu onze eigen kwekerij en quarantaine ruimte vast aan onze winkel zitten maar toch is het een aparte ruimte.

We zijn begonnen om als eerste de kweekruimte te gaan opbouwen. Dit zodat al onze vissen zo snel mogelijk op 1 vaste plek kwamen te zitten.

In de kwekerij hebben wij op dit moment 56 aquaria staan waarvan 7 aquaria speciaal voor de import/nieuw binnen gekomen vissen.
De kweekruimte hebben wij meestal afgesloten. Dit in het belang van de rust van de dieren. Maar uiteraard kunt u natuurlijk wel even een kijkje in de kweekruimte komen nemen.

Voornamelijk hebben wij in de kwekerij, onze grote liefde en passie, L-nummers zitten zoals o.a. de;
Hypancistrus zebra L 46 – Hypancistrus sp. L 66 – Peckoltia Compta L 134 – Hypancistrus sp. L 173 – Ancistrus Dolichopterus L183 – Hypancistrus sp. L 260 – Hypancistrus sp. L 262 – Panaqolus sp. L 397.
Buitenom L-nummers hebben wij hier ook onze andere passie, discus vissen zitten.
Op dit moment hebben wij van de discussen een nieuwe lijn, San Merah snake en Red Cover Blue Rim, van Tony Tan zitten. De vissen van deze nieuwe lijn zijn de eerste vissen in Europa.
Daarnaast kweken wij ook met wildvang discusvissen, de Symphysodon aequifasciatus Purus.

Verder zit er achter in de kwekerij ook een kleine ruimte met de quarantaine stellingen.
Alle vissen welke bij ons nieuw binnen komen gaan eerst op quarantaine en worden allemaal behandeld. Dit om de meest voorkomende problemen te voorkomen en er zeker van te zijn dat alle vissen gezond zijn. Pas wanneer de vissen goed eten en mooi dik zijn gaan ze bij ons naar de winkel waarna verkocht kunnen worden.

 

In de toekomst is het onze bedoeling dat wij zo veel mogelijk zelf onze winkel kunnen bevoorraden met onze eigen nakweek vissen. Wij hebben dan ook bewust en zorgvuldig gekeken naar de samenstelling en afkomst van onze kweekgroepen en dus de kwaliteit van jongen/nakweek vissen.

Uiteraard blijft de kwekerij voor ons de hobby met steeds weer nieuwe uitdagingen zoals bijvoorbeeld het kweken Pseudacanthicus Pitanga L 24 en Pseudacanthicus Pirarara L 25.

 

Pseudacanthicus Pirarara - L-025
Pseudacanthicus Pirarara – L 25

 

 

Sinds eind december 2018 hebben wij een nieuw pand gekocht waar wij momenteel druk aan het verbouwen zijn zodat wij hier in de toekomst onze winkel kunnen gaan vestigen.
Uiteraard hebben wij hier ook een ruimte voor al onze eigen vissen. Deze is zelfs een stuk groter dan de huidige kweekruimte.