Hypostomus faveolus L37

Hypostomus Faveolus L37

L-nummer: L 37

Wetenschappelijke naam: Hypostomus faveolus

Maximale lengte: ongeveer 20 - 25 cm

Herkomst: Zuid-Amerika / Brazilie / Rio Araguaia ~ Rio Tocantins ~ Rio Xingu

Temperatuur: 24 - 29ºC

Dieet: Omnivoor - Herbivoor

 

Informatie:

Familie: Loricariidae (harnasmeervallen)
Onderfamilie: Hypostominae
Stam: Hypostomini

Auteur: Zawadzki, Birindelli & Lima, 2008

 

De Hypostomus faveolus L37 hebben veel variatie in hun tekening en patroon. Ze hebben de naam faveolus gekregen omdat favus in het Latijns honingraat betekend. De tekeningen op het lichaam lijken ook erg op honingraat. Ze kunnen zowel licht als donker kleuren, dit is ook afhankelijk van het vangstgebied.

Hij wordt in de hobby ook wel Honeycomb pleco genoemd.

Verspreiding

In de natuur leeft de Hypostomus faveolus L 37 in helder, zowel snel- als langzaam stromend, water. Ze verstoppen zich op een steenachtige ondergrond, tussen de stenen en het hout. Jonge vissen worden vaak aangetroffen op dood hout.
Ze worden gevangen in het Noordoosten van Brazilië.

Voeding

​Hypostomus behoren officieel tot de omnivoren maar hebben een voorkeur voor groenvoer - herbivoren (groeneters). Ze dienen dus een groenrijk dieet te krijgen. Daarnaast hebben, vooral jongen dieren, echt hout nodig voor de spijsvertering en de darmen. Omdat het een makkelijk etende soort is kunt u veel verschillende soorten voedingen aanbieden aan de vissen. Een goede voeding voor deze L-nummers is Repashy Soilent Green, EBO Spirulina tabs en daarnaast kunt u deze soms afwisselen met bijvoorbeeld Futterdose Plankton granulaat.
Voor jonge dieren is de Repashy Morning Wood een goed geschikt voer.

Aquarium

Het is een L-nummer welke goed in een aquarium gehouden kan worden en het is een relatief makkelijke vis. Daarnaast is het ook een rustige soort. Ze dienen wel genoeg schuilmogelijkheden te hebben. Volwassen mannetjes kunnen zich onderling wel territoriaal gedragen.

Geslacht

De geslachten van de L37 zijn te onderscheiden aan de hand van de lengte en dikte van de borstvinnen. Deze is bij mannen langer en dikker dan bij vrouwen.
Ook zit een duidelijk verschil tussen de geslacht pupillen van mannen en vrouwen.

Kweek

Kweken in aquaria met Hypostomus faveolus L37 is een zeldzaamheid maar er is een enkele succesvolle kweek bekend. In het aquarium kweken de vissen in legholen. Omdat de pleco's redelijk groot worden hebben ze ook grote legholen nodig. De vrouw zet de eieren in het hol af en de man bevrucht deze. De man is verantwoordelijk voor de broedzorg.

Quarantaine

Wanneer wij nieuwe vissen binnen krijgen zullen wij deze eerst minimaal 14 dagen in quarantaine houden. In deze periode behandelen wij de vissen tegen verschillende aandoeningen/ziektes. Daarnaast houden wij de dieren goed in de gaten qua voeding en of ze goed eten. Wanneer de vissen goed eten, een dikke buik hebben en volledig behandeld zijn zullen wij ze pas overzetten naar de aquaria in de winkel.

 

Op voorraad: 10 - 11 cm

 

 

Wilt u meer informatie ontvangen of vissen bestellen/reserveren dan kunt u onderstaande formulier invullen. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.